PRIREDITVE NA GRADU

Zlato Rudolf, Vizije iz narave

03.05.2023

Vljudno vabljeni na slavnostno odprtje razstave Vizije iz narave, ki bo v sredo, 3. maja 2023, ob 18.00 v atriju gradu Bogenšperk.

Zlato Rudolf, akademski kipar, je domačin, ki je grad Bogenšperk nekoč olepšal s kamnito podobo lastnika Janeza Vajkarda Valvasorja. V novem razstavnem prostoru, mini galeriji gradu, se avtor predstavlja z nekaterimi deli obsežnega kiparsko-fotografskega opusa, razstavljenimi pod imenom »Vizije iz narave«.

»Kipar je kot osnovo svojega ustvarjanja izbral estetiko prvinske narave, predvsem fluidne oblike, ki jih ustvarjajo vode v svoji lastni biti. V različnih materialih poustvarja naravne oblike rečnih vijug, vodnih vrtincev in valovanja, poustvarja skulpture, ki jih v naravi iz kamnin skozi čas oblikuje voda, mednje sodijo tudi čudovite zavese kapnikov. Nastajajo vizionarske arhitekture, eksperimentalni prevodi naravnih kamnitih in vodnih oblik, ki pravilno osvetljeni in postavljeni v nov prostorski koncept, dobijo dodatne zanimive estetske vrednosti. Končne kiparske stvaritve avtor za stalno ujame v fotografski objektiv in jih tako ohranja v večnost.« 

iz recenzije mag. Ane Kocjančič


Vse objave