Šmartno kuha

23.08.2019

V središču Šmartnega bo v petek, 23. avgusta 2019 potekal kulinarični festival »Šmartno kuha«. Dogodek se bo pričel ob 15. uri in predvidoma trajal do 21. ure.

Na Staretovem trgu bodo kuharski šefi na svojih stojnicah predstavljali pestro kulinarično ponudbo. Z nami bodo kuharji iz D'Burgerja, Kuhle, Gostilne pri Mačku, Gostilne Jež, Gostilne pri Rozi in Društva kmetic Litija in Šmartno. Spiralčki bodo ponujali krompirjeve ocvrtke na palčki, za sladke kreacije bodo poskrbeli iz Lodus Nature, La Ganache in Rožle z vaflji na paličici. Z nami bodo tudi domača butična piva Volka Turjaškega, koktejle bodo mešali iz gostilne Pr Sedot, vinarji pa bodo prišli iz vasice Slap v Vipavski dolini in iz Metliške kleti.

Druženju ob hrani in pijači bomo dodali tudi dobro glasbo. To popoldne bodo na svoj račun prišli tudi otroci, saj si bodo lahko ogledali gledališko predstavo »Ovčka, ki je prišla na večerjo« in se kratkočasili v naši kulinarični »ustvarjalnici«. Slaščičarski mojster iz slaščičarne La ganache nam bo predstavil izdelavo čokoladnega souffle-ja.

Kulinarični festival pa se bo pravzaprav začel že navsezgodaj zjutraj, saj bomo, v sodelovanju z Društvom diabetikov Litija in Šmartno, pripravili brezplačno merjenje krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Meritve bodo potekale v prostorih TIC-a, na Staretovem trgu 25, od 8. do 10. ure. Ob 16. uri bo v prostorih knjižnice Šmartno pri Litiji, prav tako v sodelovanju z Društvom diabetikov, potekalo predavanje na temo »Zajedavci v telesu« in se nadaljevalo z delavnico z naslovom »Čiščenje telesa«. Predavanje in delavnico bo vodila gospa Ema Furlan, dipl. med., babica.

Petkovo popoldne lahko preživite torej v družbi dobre hrane, izbrane vinske/ pivske/ koktejl spremljave in prijetne glasbe, zato vabljeni v Šmartno pri Litiji, v petek, 23. avgusta 2019. Pričnemo ob 15. uri.


Program (po urah)

8.00       Brezplačno merjenje krvnega sladkorja in krvnega tlaka (TIC Šmartno pri Litiji, Društvo diabetikov Litija in Šmartno)

15.00     Pričetek festivala Šmartno kuha 

15.15     Predstavitev izdelave čokoladnega souffleja (La Ganache)

16.00     Predavanje »Zajedavci v telesu« in delavnica »Čiščenje telesa« (Knjižnica Šmartno pri Litiji, Društvo diabetikov Litija in Šmartno)

                Kulinarična »ustvarjalnica« za otroke

                

17.00     Gledališka predstava za otroke »Ovčka, ki je prišla na večerjo« (Gledališče Smejček)

18.00     Ustvarjalna delavnica za otroke 


V Šmartnem bodo kuhali:

Gostilna pri Mačku, Kuhla, Gostišče Jež, D'Burger Foodtruck, Gostilna pri Rozi, Spiralčki d.o.o.

Društvo kmetic Litija in Šmartno, Rožle z vaflji, Lodus Nature, La Ganache, Volk Turjaški, Pr Sedot, Vinarji z vasi Slap v Vipavski dolini (Posestvo Rouna, Vino Marc, Vinska klet Žorž 1696, Vina Na hribu), Vinska klet Metlika


Na tržnici rokodelskih izdelkov se bodo predstavili:

Čebelarstvo Dremelj, Unikatna keramika Barbara Dacar, PV Design, Karlo Podkrajšek, Mesnine Bajec, Zeliščna kmetija Pr`Janez


Vse objave