PRIREDITVE NA GRADU

Festival Bogenšperk: Ditka trio in Feri Lainšček

12.07.2024

Vljudno vabljeni na glasbeno-literarni koncert v petek, 12. julija 2024, ob 20. uri, ki se bo odvijal na terasi gradu Bogenšperk.


Nežen glas, ki je našel tankočuten glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika. To je opis glasbene pripovedi s katero kantavtorica in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček že več let navdušujeta poslušalce po vsej Sloveniji in tudi čez mejo.

Ditka in Gorazd ustvarjata glasbo na poezijo največjih slovenskih pesnikov, Gorazd pa je tudi avtor prav vseh aranžmajev teh pesmi. Trenutno je v ospredju predstavitev glasbe z Ditkinega aktualnega albuma »Med nama je angel« in poezije iz Ferijeve istoimenske pesniške zbirke. Poleg novih uglasbitev poezije pa bodo na intimnem glasbeno-literarnem koncertu zazvenele tudi že dobro poznane uspešnice kot so Ne bodi kot drugi, Dober dan življenje, Čas in druge.

Feri o Ditki pravi: » Njena glasbena nadarjenost je izjemna in njeno občutenje poetičnega je nekaj posebnega.«

V času, ko bolj kot kadarkoli prej potrebujemo svetlobo, bo koncert uglasbene poezije s pomenljivim naslovom »Med nama je angel« preko lepe glasbe, sporočilnih besedil in navdihujočih nagovorov nekaj, kar bo v srca ljudi vneslo toplino in zavest, da so sanje večne.

Ditki na vokalu in akustični kitari ter Feriju Lainščku ob interpretaciji poezije se bosta na odru pridružila še Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu ter Jan Lužnik na električni kitari in spremljevalnem vokalu.

Vabljeni, vstop je prost.


Vse objave