PRIREDITVE NA GRADU

Dogodek je prestavljen - MePZ Leo Fortis Trebnje – Glasbena prepletanja

20.09.2020

Sporočamo, da je dogodek Glasbena prepletanja – Leo Fortis Trebnje, ki naj bi potekal 20. 9. 2020, prestavljen na za zdaj še nedoločen termin. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

MePZ Leo Fortis Trebnje je relativno mlad zbor, saj jeseni začenja šele svoje tretje leto delovanja. Pod taktirko odličnega Fernanda Mejiasa je zbor kljub svoji mladosti in nedavnim objektivnim preprekam nastopanja in vadbe nanizal že več samostojnih koncertov, kar lepo število nastopov v gosteh in samostojnih koncertov z gosti (koncertni cikli so poimenovani Te note čarobne), na Območni reviji zborov Pesem Posavja pa se je uvrstil na regionalni nivo ter bil izbran za najboljši zbor večera. Svoje prvo pevsko leto pa je zaključil še z gostovanjem na Korčuli.

Letos, v svoji tretji sezoni, 36 zagnanih pevk in pevcev velikopotezno nadaljuje začrtano pevsko pot, za katero upajo, da bo predvsem bolje tlakovana kot tista v lanski sezoni, saj načrtovani projekti in nastopi pridno polnijo koledarje.

Pod izkušeno Fernandovo taktirko širijo glasbeni repertoar iz zakladnice večglasnega a capella petja. Izbor pesmi je raznolik – vse od preprostih ljudskih napevov, sakralne glasbe, tja do črnskih duhovnih in modernejših priredb. Delček tega vam bodo predstavili tudi v prihajajočem večeru.

V koncertu, poimenovanem »Glasbena prepletanja«, lahko pričakujete večer barvite glasbe, glasbeni prikaz raznolikih stilov in žanrov, ritmov ter zvenov. Z najljubšo pesmijo v ušesu in mrmranjem na ustih pa boste delček večera odnesli še s seboj… in tako prepletli glasbo večera v vaš vsakdan.

Za klavirsko spremljavo bo poskrbel Franco Páez.

Vse objave