Novice

Zaključni nastop Glasbene šole Bučar

29.06.2020

V nedeljo, 14. 6. 2020 so se ob zaključku šolskega leta, v atriju grada Bogenšperk predstavili učenci Glasbene šole Bučar. Skupno smo slišali kar 25 učencev programa diatonična harmonika, kitara, klaviature, bobni in solo petje.

Našega zaključnega nastopa na gradu Bogenšperk smo se po nekoliko drugačnem šolskem letu zelo veselili, tako učenci kot tudi učitelji. Kljub nekaj tedenskemu delu na daljavo, so učenci pridno trenirali svoje prste in glasilke. V prvem delu so se predstavili kitaristi pod mentorstvom Primoža Hudoklina, učenka programa klaviature, ki jih poučuje Janja Šuštaršič, učenec na bobnih, mentorja Matjaža Ogrina in mlada pevka, kateri svoje znanje predaja mentorica Teja Saksida. Slišali smo zelo raznolik program, vse od otroških pesmic najmlajših pa do pravih rokerskih skladb ter čudovitih balad starejših učencev. Čeprav nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno in nas je vmes presenetila ploha, se učenci programa diatonična harmonika niso dali. V drugem delu smo tako slišali sanjave valčke in poskočne polke učencev, ki jih poučuje vodja glasbene šole, Simon Bučar. Zaigrali so nam tako posamezno kot tudi v duetih, za zaključek pa presenetili s skupno točko, Ljubezenskim venčkom, za katerega so v sodelovanju s tremi ansambli posneli tudi videospot, ki si ga lahko ogledate na družbenih omrežjih. Z dobro glasbo so pričarali odlično vzdušje in priklicali tudi malo sonca. Hvala Javnemu zavodu Bogenšperk, s katerim sodelujemo že nekaj let, tako da lahko rečemo, da so naši nastopi postali že tradicionalni.

Lepo glasbeno poletje vam želimo vsi mentorji GŠ Bučar in se vidimo ponovno septembra v glasbenih učilnicah. No, prej še lepo vabljeni na naš osmi glasbeni projekt »S harmoniko po Posočju« in na Glasbeni dan na grad Bogenšeperk. Vse inforamcije o dogodkih najdete na naši spletni strani www.bucar.info.

Avtor članka je Simon Bučar.

Vse novice