Novice

Začetek 10. Festivala Bogenšperk

25.05.2024

Z odprtjem likovne razstave Moments of the Soul se je na gradu Bogenšperk sinoči začel jubilejni 10. Festival Bogenšperk. Festival se je nadaljeval s koncertom Ota Pestnerja in Tonija Povšeta v grajskem atriju.

Ob odprtju Festivala je direktor Javnega zavoda Bogenšperk Peter Avbelj med drugim dejal, da je festival, ki je s presledki nastajal zadnji dve desetletji, posebej intenzivno pa v zadnjih letih, zdaj dobil svojo prepoznavno vsebino in se je uveljavil tudi v lokalnem okolju. Prepoznavnost mu dajeta predvsem ime, povezano z enim najbolj poznanih gradov na Slovenskem, ter pestrost žanrov, ki segajo od glasbenih nastopov uveljavljenih slovenskih umetnikov do kulinaričnih razvajanj, ki zadostijo okusom širših množic. Festival tudi spodbuja in izvaja mednarodna sodelovanja ter je stičišče ustvarjalcev lokalnega družbenega dogajanja.

V okviru Festivala, ki ga izvaja Javni zavod Bogenšperk pod častnim pokroviteljstvom župana in Občine Šmartno pri Litiji, se bo od maja do septembra na gradu in v Šmartnem skupaj zvrstilo več kot 20 glasbenih, kulturnih in kulinaričnih dogodkov.

Foto: Žiga Felkl

Fotografije na povezavi.

Vse novice