Novice

Vikend odprtih vrat Šmartnega pri Litiji

25.05.2016

Tudi v letošnjem letu je v Šmartnem pri Litiji od 20. do 22. maja 2016 potekal 2. Vikend odprtih vrat, ki sta ga organizirala Razvojni center Srca Slovenije in Javni zavod Bogenšperk.
Dogajanje je bilo zasnovano tako, da so lahko obiskovalci v okviru celotnega vikenda obiskali več turistično zanimivih točk in na ta način spoznali lokalno območje prijaznih domačinov.

V letošnjem letu se je povabilu k sodelovanju odzvalo lepo število domačinov, ki so posebej za Vikend odprtih vrat pripravili atraktivno ponudbo, posebna doživetja, brezplačne degustacije in darilca.

Zabeležili smo zelo lepo število obiskovalcev, ki so obiskali ponudnike Šmartnega pri Litiji. Obiskovalci so odkrivali zelene vire zdravja in energije, spoznavali kulturno dediščino, ustvarjali umetniške izdelke in se okrepčali s kulinaričnimi dobrotami lokalnih gostinskih ponudnikov. 

V Vikendu odprtih vrat so sodelovali: Domačija spominov Samec, Tabor Primskovo, cerkev Primskovo na Dolenjskem in cerkev sv. Antona Padovanskega, Društvo LILA, Unikatna keramika Barbara Dacar, gostilna Pustov mlin, mesnica Šmartno, Gostilna pri Janezu, Gostilna pri Rozi, krčma na gradu Bogenšperk, domačija Pivec, zeliščarska kmetija Pr' Janez, izletniška kmetija Vovk, kmetija Kordiš, eko kmetija Vodnjov, čebelarska-gozdna učna pot na Dragovšku, Javorska energijska pot, zavod Lamfit in Javni zavod Bogenšperk.  

Vse novice