Novice

Vas zanima delo turističnega vodnika?

24.02.2019

Razvojni center Srca Slovenije v okviru projekta INSiGHTS – strategije zelenega in zdravega turizma organizira brezplačno izobraževanje za lokalne turistične vodnike. Vse, ki vas to delo zanima, vabimo na prvi sklop izobraževanja, kjer se boste spoznali z osnovami veščin vodenja, kot so:

- bonton in vodniški kodeks,

- vloga turističnega vodnika pri razvoju destinacije,

- psihologija pri turističnem vodenju.

Uvodno predavanje bo potekalo v veliki sejni sobi Občine Litija (Jerebova 14), in sicer v ponedeljek, 18. marca 2019, s pričetkom ob 16. uri. Potekalo bo v dveh sklopih po 3 šolske ure s kratko pavzo. Predviden zaključek je ob 21. uri.

Izobraževanje je primerno za vse, ki vas to delo zanima, četudi še nimate veliko vodniških izkušenj ali pa želite obnoviti svoje znanje. Izobraževanje je brezplačno. Zaradi omejitve s prostorom so obvezne prijave na elektronski naslov turizem@razvoj.si. Sporočite nam ime, priimek, kraj bivanja ter vaš elektronski naslov. Prijave do možne do petka, 15. marca 2018, do 12. ure.

Zgodbo bomo v Litiji in Šmartnem pri Litiji nadaljevali  jeseni s drugim in tretjim sklopom v sodelovanju z Javnim zavodom za kulturo, mladino in šport Litija in Javnim zavodom Bogenšperk. Na koncu vseh treh sklopov boste imeli kandidati možnost pristopa k teoretičnemu in praktičnemu izpitu za pridobitev licence turističnega vodnika po destinaciji Litija in Šmartno pri Litiji. Kot že omenjeno je izobraževanje razdeljeno na tri sklope (obsega teoretični in praktični del s simulacijo vodenja) in je za pridobitev licence potrebna udeležba na vseh treh sklopih.

Vljudno vabljeni!

Vse novice