Novice

Valvasorjevo družinsko popoldne

16.04.2016


V nedeljo, 17.4. 2016, so se na gradu Bogenšperk začeli Valvasorjevi družinski popoldnevi.  


Obiskovalci so se na prijetno družinsko spoznavanje grajske dediščine podali preko grafične umetnosti. Z grajskim animatorjem so si ogledali Valvasorjevo bakrotiskarno in razstavo grafik Tince Stegovec, ki je v letošnjem letu dobila nagrado Riharda Jakopiča, najvišjo nacionalno nagrado za likovno in vizualno umetnost. Otroci so se lahko tudi pozabavali na grajskih ustvarjalnih delavnicah. Naši najmlajši so izdelali tisk s pečatniki, malo starejši otroci pa so se seznanili z zanimivo grafično tehniko visokega tiska.

Vse novice

Valvasorjevo družinsko popoldne

28.08.2016

V nedeljo, 28.8.2016, smo na gradu Bogenšperk preživeli čudovito Valvasorjevo družinsko popoldne.

Obiskovalci so si lahko ogledali grad Bogenšperk in se podali na voden ogled ruševin srednjeveškega gradu Lichtenberk. Grad Lichtenberk je spadal med najstarejše gradove na Kranjskem, postavili pa so ga vitezi Lichtenbergi. Grad je bil v potresu leta 1511 precej uničen, tako da so del grajskega kamnitega obzidja uporabili za povečanje Bogenšperka.

Otroci pa so ustvarjali na grajskih delavnicah, izdelali lončarski izdelek z vretenom z Barbaro Dacar, prisluhnili pravljici o srednjeveških bitjih in se podali na lov za muzejskimi zakladi gradu Bogenšperk.


Tako smo v ustvarjalnem duhu in na poučen način preživeli zadnjo počitniško nedeljo.

Vse novice