Novice

Vabljeni na delavnico izdelovanja jesenskih šopkov

19.09.2022

Pred nami je še zadnja brezplačna delavnica, na kateri bo dr. Sabina Šegula podajala znanje, tokrat o izdelovanju jesenskih šopkov. Delavnica poteka v okviru projekta LAS Garkelj, ki ga izvajata Arboretum Volčji Potok in Javni zavod Bogenšperk.

V torek, 27. septembra, bo med 16. in 19. uro v Arboretumu Volčji Potok potekala delavnica izdelovanja jesenskih šopkov. Udeleženci bodo pod mentorstvom izdelovali šopke iz rezanega cvetja z domačih vrtov. Naučili se bodo uporabljati različne floristične tehnike. Udeležba je brezplačna. Obvezna je prijava na prireditve@arboretum.si do petka, 23. septembra, do 12.00, saj je število mest omejeno. Udeleženci naj s seboj prinesejo vrtnarske škarje in nož.

S projektom LAS Garkelj, ki povezuje za podeželje zainteresirano javnost in strokovnjake, prek različnih dejavnosti skupaj oživljamo znanja in tradicijo okrasnih vrtov ob hišah in z njimi povezane običaje na območju LAS Srce Slovenije. Več o projektu Cvetlična kultura podeželja.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Image title


Vse novice