Novice

V deželi zelenega jutra

24.06.2022

V petek, 24. junija je na Staretovem trgu v Šmartnem pri Litiji potekala slovesnost, ki je združila dva pomembna jubileja, dan državnosti in dvajseto obletnico ustanovitve Občine Šmartno pri Litiji.

Zbrane je na trgu pozdravil župan, g. Rajko Meserko, nekaj svojih misli je z navzočimi delil slavnostni govornik Franci Rokavec, državni svetnik in župan Občine Litija. Spomnil se je samih začetkov občine in poudaril dobro sodelovanje obeh občin skozi vsa ta leta.

Na prireditvi, ki so jo poimenovali »V deželi zelenega jutra«, so podelili nagrade za leti 2020 in 2021. Častni občan 2020 je postal akademski profesor dr. Janez Juhant, zlato plaketo Občine Šmartno pri Litiji je prejela Marjanca Vidic, srebrno plaketo pa sta prejela Franci Šircelj in msg. Jože Hauptman. Jubilejno nagrado za 130 let delovanja je prejelo Pevsko društvo Zvon, v imenu članov jo je prevzel Jože Loc. Nagrajeno je bilo tudi 10 let delovanja PGD Primskovo, nagrado je prevzel Damjan Smrekar. V imenu Tamburaškega orkestra Šmartno je nagrado za 10 let delovanja prevzela Manca Murnc. Za leto 2021 sta zlati plaketi dobila Jožef Zadražnik in Igor Osredkar, srebrno plaketo Občine Šmartno pri Litiji pa Jožef Potisek. Priznanje Občine Šmartno pri Litiji za leto 2021 je dobila skupina Šola zdravja – Šmartno pri Litiji - za skupino jo je prevzela Ana Ulčar.

Na prireditvi so se zahvalili tudi kvačkarici Anici Križman, ki je v okviru projekta »Slovenija kvačka« izdelala grb Občine Šmartno pri Litiji. Prireditev je povezovala direktorica knjižnice Litija, Andreja Štuhec, za izbrano pesem pa so poskrbeli člani Slovenskega okteta.

Pripravila: Maja Istenič, Javni zavod Bogenšperk  

Image title


Vse novice