Novice

Staretov trg letošnji december krasi prav posebna zgodba

01.12.2020

Kljub tem zahtevnim časom, ko nam nič ne gre po načrtih, ki smo si jih zastavili v začetku leta, smo se odločili, da decembra ne bo tako. Približati smo se želeli tradiciji preteklih let, četudi brez velikih slovesnosti in gneče. 

Letos smo oblikovali malo drugačno zgodbo okrasitve mestnega središča. V tej zgodbi sodeluje kar 15 novoletnih smrečic. Prav toliko, kot je vrtčevskih skupin v naši občini. Vsaka skupina je postala skrbnik ene izmed smrečic. Vzgojiteljice Vrtca Ciciban so, pod vodstvom ge. Maje Toplak Primc, svojimi družinskimi člani ustvarili okrasje, v katero so zdaj odete šmarske novoletne smrečice.

Tukaj pa se zgodba naših smrečic še ne konča. Vsaka ima zdaj svoje ime; to je dobila po vrednotah, na katere se moramo v teh časih še bolj pogosto opominjati. Za vsako smrečico stoji tudi dobra misel in morda celo kakšna zgodba. In te smrečice bodo v začetku novega leta, po prazniku svetih treh kraljev, dobile novo domovanje. Lahko bodo postale vaše. Lahko jih boste odkupili, jih odpeljal domov, tam zasadili in jim tako dali novo življenje. Ampak tudi tukaj vsega dobrega še ni konec. Denar, ki ga boste namenili za odkup smrečice, bo romal v poseben sklad Vrtca Ciciban.

In morda je vredno omeniti še en dober namen. Drevesa so k nam prišla iz podjetja Zeleno drevo (www.zeleno-drevo.si), ki skrbi za ohranjanje narave z udejanjenjem koncepta »živih dreves«. Letos bodo v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije za vsako najeto ali odkupljeno Zeleno drevo, podarili denarna sredstva za nakup ene nove sadike Črnega bora v projektu Drevo za Cerje. 

Na trg smo dodali še nekaj drugih prazničnih elementov, pred knjižnico pa postavili veliko smreko, ki jo je prijazno poklonil g. Miran Jurič. Staretov trg je zdaj pripravljen na veseli december.

Spremljajte nas na našem FB (@TurizemSmartno) in drugih kanalih Javnega zavoda Bogenšperk .Vse informacije bodo dostopne tudi na spletni strani Občine Šmartno pri Litiji (www.smartno-litija.si), ki je celotno akcijo tudi financirala. Tako boste obveščeni o poteku licitacije smrečic in namenu denarnega sklada, v katerem se bo zbiral denar. Licitacija smrečic bo namreč potekala preko omenjenih medijev, saj je drugače, glede na čase, ne bo šlo izpeljati. Več informacij lahko dobite na info@bogensperk.si ali 01 89 87 867.


Maja Istenič, Javni zavod Bogenšperk

Vse novice