Novice

Spoznavali smo ekološko kmetovanje

06.08.2020

V ponedeljek, 3. avgusta 2020, so se s predavanjem o ekološkem kmetovanju, ki sta ga vodila zakonca Vodnjov z Ekološke kmetije Vodnjov, zaključile brezplačne delavnice, ki so v Javnem zavodu Bogenšperk potekale v sklopu projekta »Prenova in oživitev Staretovega trga v Šmartnem pri Litiji«. Projekt sofinancirata Evropski sklad za regionalni razvoj in Občina Šmartno pri Litiji.

Predavanje s poudarkom na sadjarstvu je potekalo v TIC Šmartno na Staretovem trgu. Udeležencem sta Julia in Klemen predstavila lokacijo družinske ekološke kmetije, kjer na približno 10 hektarjih zemljišč uspeva veliko vrst sadja. Gospa Julia je udeležence predavanja seznanila z dejavnostjo sadjarstva, postopkom sajenja in nege dreves ter z različnimi načini uporabe in predelave sadja (sadni lističi, sušeno sadje, sokovi). Obiskovalci so prejeli tudi informacije o postopku vzpostavitve znamke visoke kakovosti in kaj vse je potrebno za pridobitev certifikata sheme kakovosti ekološka pridelava.

Zakonca Vodnjov sta prisotnim med drugim zaupala tudi, kakšni so njuni načrti za prihodnost in katere nove izdelke lahko najdemo v njihovi ponudbi. V drugem delu je potekala delavnica, na kateri so navzoči spoznali in se preizkusili v ruski tehniki poslikave na les, ki se imenuje Mezenska poslikava.

Zahvaljujemo se predavateljema Julii in Klemenu Vodnjov ter vsem udeležencem.

Image title


Image title

Image title


Vse novice