Novice

Šmartno malo drugače

11.11.2019

Predstavljamo vam tri integralne turistične produkte, ki so nastali v okviru projekta Lokalident - Izgradnja lokalne identitete za večji obisk turistov.

Prvi integralni turistični integralni produkt bo razveselil brbončice naših obiskovalcev. Najprej jih bomo odpeljali na čebelarski zajtrk (Čebelarstvo Dremelj), nato se bomo ustavili pri Sušilnici sadja v Libergi, sledil bo še hiter postanek pri Mesninah Bajec. Naslednja postaja na našem izletu bo Ekološka kmetija Vodnjov, nazadnje se bomo ustavili na gradu Bogenšperk, kjer bo naše goste pričakala grajska pojedina.

Drugi integralni produkt z naslovom Po poti energije se bo začel v Veliki Štangi, kjer bomo v Gostilni pri Janezu pojedli pravi domači kmečki zajtrk. Sledil bo ogled Župnijske cerkve sv. Antona Padovanskega in lipe. Na poti proti Šmartnem se bomo oglasili pri Dremljih, nato pa bomo zavili na Javorje, kjer se bomo sprehodili po Javorski energijski poti. Izlet bomo nadaljevali z ogledom ruševin gradu Lichetberg in s tematskim ogledom gradu Bogenšperk. V Krčmi na gradu Bogenšperk bomo pojedli tudi kosilo. Naša pot se bo končala na Primskovem, kjer si bomo ob nagrobni plošči z grobom Jurija Humarja vzeli čas in poskušali občutiti čudežne energije, ki po pričevanju mnogih obdajajo ta kraj

Tretji izlet nas bo popeljal na pot po preteklosti. Najprej bomo obiskali Primskovo, kjer si bomo ogledali tri cerkve in ostanke trojnega obrambnega zidovja. Nato bomo obiskovalce popeljali na grad Bogenšperk. Pot bomo nadaljevali v Šmartnem pri Litiji z ogledom Cerkve sv. Martina, privoščili si bomo tudi kosilo v Gostilni pri Mačku. Potep skozi čas bomo zaključili z obiskom vasi Javorja, kjer bodo obiskovalci spoznali kako je potekalo življenje ob mejni črti, ki je med drugo svetovno vojno razdelila Slovenijo med Nemčijo in Italijo.

Vse novice