Novice

Prvi spomladanski sejem

26.03.2019

Letos smo se odločili, da prihod pomladi počastimo na prav poseben način. V soboto, 23. marca smo na prvo čisto pravo pomladno soboto pripravili prvi Spomladanski sejem. Sejem je potekal v središču Šmartnega, na trgu pred cerkvijo.

Tokrat se je na sejmu predstavilo kar 27 ponudnikov. Ponujali so izbrane domače dobrote, butično izdelane piškote, domače marmelade, med, čajne mešanice, zelišča, začimbe, naravno pridelane sokove, ekološko pridelane sadne lističe, domače salame in paštete ter vino. Sodelujoči so pričarali pisano pomladno kuliso s svojimi unikatnimi izdelki. Na njihovih stojnicah smo lahko občudovali ročno izdelan nakit, kvačkane, pletene in šivane izdelke, torbe, copate, otroška oblačila, drobižnice, izdelke iz filca, unikatne lesene izdelke, med drugim tudi lesene glavnike in lasnice. Ponujali so izdelke suhe robe, predstavila se je tudi pletarska obrt. Učenci Osnovne šole Šmartno so obiskovalcem pripravili kulinarično presenečenje, saj so ves čas sejma ponujali sveže pečene palačinke.

V sončnem vremenu je sejem obiskalo veliko obiskovalcev, ki so bili navdušeni nad raznoliko ponudbo. Sodelujoči so nam obljubili, da v Šmartno še pridejo.

Vse novice