Novice

Orgelski koncert Ane Benedičič

08.01.2024

Na praznično soboto, 6.1.2024, smo se v Valvasorjevi knjižnici na gradu Bogenšperk prepustili poslušanju čudovitih melodij orgel mlade umetnice Ane Benedičič. 

Domačinko Ano Benedičič že od malih nog spremlja ljubezen do glasbe, zaradi katere se je po končanem Konservatoriju za glasbo v Ljubljani odločila za študij cerkvene glasbe na Kraljevem Danskem glasbenem konservatoriju, ki ga je leta 2019 uspešno zaključila. Svojo glasbeno izobraževanje je Ana nadaljevala z magistrskim študijem orgel ter sorodnih glasbil s tipkami (klavikord) na Visoki šoli za gledališče in glasbo v Göteborgu na Švedskem. Študij je uspešno zaključila junija leta 2021.

V zadnjih letih je Ana najbolj dejavna na pedagoškem področju ter poučuje orgle, klavir ter glasbeno teorijo po principu Music Mind Games v župnijski glasbeni šoli v Älvsborgu (Göteborg). Za njo je več uspešnih nastopov tako doma kot v tujini; med drugim v okviru Slovenskega Orgelskega ciklusa (2021), v okviru Leufsta Cahman Academy (Švedska 2022, 2023) etc. Poleg tega Ana redno sodeluje z različnimi zbori (Zbor Slovenske Filharmonije, Kristus Konungens Vokalensemble) ter koncertira v orgelskem duetu s Camille Bloche. Maja 2023 je prejela tretjo nagrado Švedskega orgelskega društva .

Ana se redno udeležuje mojstrskih tečajev pri priznanih profesorjih ter je na različne načine aktivna v društvu Göteburške internacionalne orgelske akademije.

Umetnica se nam je s koncertom prvič predstavila tudi na gradu Bogenšperk in nas navdušila s svojo spretnostjo in znanjem.

Več fotografij s koncerta si lahko ogledate na naši Facebook strani.

Vse novice