Novice

Nova ponudba v trgovini TIC Šmartno pri Litiji

30.10.2019

TIC v Šmartnem pri Litiji so police polne dobrot lokalnih ponudnikov. Oglasite se in sami preverite, kaj vse se skriva v naši prenovljeni trgovini. Predstavljamo vam nekaj ponudnikov katerih izdelke lahko najdete tudi pri nas.

Čebelarstvo Dremelj - Jani Dremelj iz Dragovška nadaljuje tradicijo, s katero je začel že njegov stari oče. Njihova prednostna usmeritev je vzreja matic Apis mellifera carnica (Kranjska čebela). Pri vzreji matic so zelo uspešni, saj 80% vzrejenih matic prodajo v tujino. Ukvarjajo se tudi s predelavo in prodajo drugih čebeljih pridelkov, kot so: med, cvetni prah, propolis, matični mleček, medovitamix in medeni liker.

Eko kmetija Vodnjov - Certificirana kmetija s Primskovega je usmerjena v ekološko predelavo sadja. V njihovih sadovnjakih uspeva več kot 100 sort in 30 vrst sadja (jablana, sliva, hruška, kutina, nešpljam aronija, črni ribez, kostanj…). Na kmetiji nudijo kakovostne ekološke pridelke in izdelke. Prodajajo eko lešnike, eko suho sadje, eko aronijo v prahu in sok aronije.

Zeliščarska kmetija Pr' Janez - Zeliščna kmetija Pavle Rozina leži v vasi Gradišče pri Litiji. Zelišča, iz katerih pripravljajo čajne mešanice, sušijo na zraku, ročno narežejo in pakirajo. V sezoni ponujajo tudi gozdne sadeže. Prodajajo: domače čaje, družinske čaje, krt, moške čaje, otroške čaje, pomirjevalne čaje in še mnogo več.

Sokovi Knez - Domači jabolčni sok gospoda Mirka Kneza z domačije Pr' Božič redno osvaja priznanja za svoje kakovosti.

Janez Javorski - Vsa zelišča, ki jih pri svojem delu uporablja Janez Javorski  so nabrana v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580 m. Zelišča so naravno posušena in ročno pakirana. Uporabljeno žganje je izdelano iz neškropljenega sadja. Na Javorju pridelujejo tinkture, mazila, olja, zeliščne čaje in žganjice.Image titleImage titleImage titleImage titleImage titleImage title

Vse novice