Novice

Noravisionsolarmetaverse The Garden of Eden

19.04.2023

Noravisionsolarmetaverse The Garden of Eden je naslov razstave, ki jo bomo na gradu Bogenšperk odprli 31. maja v okviru Festivala Bogenšperk. Avtorica razstave je francosko-slovenska umetnica Norma de Saint Picman, ki se izraža v najrazličnejših medijih in materialih ter postmoderno povezuje klasične umetniške pristope z najmodernejšimi tehnologijami in koncepti, v katere vpleta osebne zgodbe.

Fizični del predstavitve oljnih slik na solarnih panelih kot tudi enkratni performativni del bo potekal 31. maja 2023 s pričetkom ob 18. uri, z uvodnim delom v zunanjem atrijskem delu gradu, koralom Salve Regina in nagovorom  Vitezov svetega Jurija s Koroške, ter postopnim prehodom v notranji del, z orgelsko zvočno intervencijo in ogledom zadnjega avtoričinega opusa Noravisionsolar, osrednje predstavitve oljnih slik na solarnih panelih, dopolnjenih z grafikami in kipi iz preteklih obdobij, v dialogu s stalnimi grajskimi predstavitvami.

Norma de Saint Picman je slikarka, grafičarka, kiparka ter video intermedijska umetnica. Ustvarjalno pot je oblikovala med Ljubljano in Parizom: leta 1983 je diplomira na SGŠ v Ljubljani, klavir, 1986 na ALU Ljubljana slikarstvo pri prof. Janezu Berniku, med leti 1988 in 1990 je bila štipendistka francoske vlade na pariški Akademiji lepih umetnosti v ateljejih V. Veličkovića, A. Hadada, C. Fossierja, G. Jeanclosa, F. Charpentierja. Postala je članica Maison des Artistes, francoska državljanka in razstavlja po svetu in doma.

Več o avtorici in njenem delu PREBERITE TUKAJ. 

Spremljajte tudi: 

Festival Bogenšperk, program.

Festival Bogenšerk, Facebook

Festival Bogenšperk, Instagram

Vse novice