Novice

Integralni turistični produkti

08.11.2019

Občina Šmartno pri Litiji je bogatejša za tri nove integralne turistične produkte, ki so nastali v okviru projekta Lokalident - Izgradnja lokalne identitete za večji obisk turistov. Želimo si zgraditi jasno identiteto občine, ki bo prepoznavna in s katero se bodo občani lahko poistovetili.

Šmartno pri Litiji, ki leži v osrčju Slovenije in je le dobrih 40 kilometrov oddaljen od Ljubljane, lahko obiskovalcem ponudi marsikaj. Prednosti občine so urejenost, mirna okolica, prelepa narava, odlična hrana in seveda dobri ljudje. Seveda ne smemo pozabiti na naš renesančni grad Bogenšperk, ki je eden najpomembnejših kulturnih spomenikov na Slovenskem in na Cerkev sv. Martina. Mogočna opečnata cerkev, ki je zgrajena v neogotskem slogu, spada med največje cerkve v Sloveniji. V resnici pa naše kraje najbolje ponazarjajo ljudje, ki z lastnim delom in trudom ter vztrajnostjo gradijo svoje zgodbe. Zato smo se pri pripravi turističnih produktov usmerili predvsem nanje. Naš cilj je domačim ponudnikom pomagati pri razvoju trajnostnega turizma in pri trženju njihove dejavnosti. Poleg tega želimo oglede različnih znamenitosti in ponudnike raznovrstnih dejavnosti povezati v smiselne celodnevne izlete, ki bodo pripomogli tudi k večji prepoznavnosti občine Šmartno pri Litiji.

V prihajajočih dneh vam bomo predstavili vse tri celodnevne izlete, ki bodo domačim in tujim obiskovalcem omogočili celovito doživetje Šmartnega.

Avtor naslovne slike je Franc Lamovšek.

Image titleVse novice