Novice

Grad Bogenšperk je ponovno odprt za obiskovalce

04.05.2020

V sredo, 6. maja je grad Bogenšperk svoja vrata. 

Obisk bo možen, ob upoštevanju varnostnih ukrepov oz. priporočil, ki sta jih pripravila Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzejev pri Narodnem muzeju, pri katerih sta upoštevala priporočila NIJZ in primere dobre prakse iz tujine. 

Pravila, ki pomagajo pri preprečevanju širjenja koronavirusa, bodo zapisana na vidnih mestih prostorih gradu. 

  • V grad je dovoljen vstop zdravim. Tistim, ki kažejo znake bolezni (kašelj, vročina, zasoplost, oteženo dihanje itd.) vstop ni dovoljen.

  • Zagotovljena so tudi razkužila za obiskovalce, ki so nameščena na vhodu, pri blagajni, v obeh nadstropjih, kjer so razstavni prostori in v toaletnih prostorih.

  • Obiskovalce se naproša, da upoštevajo varno razdaljo (2 m) na vhodu, pri blagajni, v razstavnih in toaletnih prostorih.

  • V posamezni sobi sta, v skladu s strokovnimi izhodišči, dovoljena največ 2 obiskovalca naenkrat.

  • Obiskovalci naj upoštevajo začrtano pot in smer ogleda razstave.

  • Ko je v prostoru prisotnih več oseb, je obvezna uporaba zaščitnih mask, za katere poskrbijo obiskovalci sami.

Vsak dan, med 9. in 10. uro imajo prednost pri obisku muzejskih zbirk predstavniki rizičnih skupin (starejši, upokojenci, kronični bolniki, sladkorni bolniki itd.).

Vodeni ogledi se izvajajo na varni razdalji in ob upoštevanju navodil NIJZ o dovoljenem največjem številu ljudi v prostoru.

Upoštevajo se naj navodila o higienskih ukrepih, načela pravilnega umivanja in razkuževanja rok, higiena kašlja, higiena kihanja, uporaba zaščitnih mask itd.


Veselimo se vašega obiska.


Javni zavod Bogenšperk

Vse novice