Novice

Festival Bogenšperk

23.05.2019

Konec maja se bo začel Festival Bogenšperk, ki bo trajal vse do konca septembra. Festival bo postregel z izbranimi dogodki, ki bodo v poletne večere vnesli glasbo, umetnost, kulturo, zabavo in kulinariko.

Na glasbenem odru bomo lahko spremljali veliko odličnih glasbenih prireditev; med drugimi bomo slišali Nino PušlarPrifarceOrleke in Matjaža Javšnika, koncert oktetaValvasor, koncert moške vokalne skupine Lipa, harmonikarje Glasbene šole Bučar, na glasbeni potep se bomo podali z Leo Rihter, zapeli nam bodo tudi pevci društva Zvon, ansambla Capella Justinopolitanana, na grad pa prihajajo tudi gostje iz Rusije, ki nam bodo v juliju pričarali izjemen glasben večer.

Slednji bo dopolnil dogodek, 29. maja, ko bodo ob 14. uri v središču Šmartnega slavnostno odkrili spomenik Davorinu Hostniku, s čimer bo tudi uradno zaživel prenovljen trg. Na gradu bo zaživel tudi Rusko-slovenski center.

Ponovno se bodo pomerile družine s svojim petjem, na Festivalu Družina poje. Poleg glasbe bomo uživali v dobri hrani, zvrstila se bosta namreč dva kulinarična večera na gradu Bogenšperk in pravo kulinarično popoldne v središču Šmartnega, konec avgusta.

Na gradu bo v začetku junija na ogled postavljena razstava o Janu Palachu in v zadnjih dneh avgusta še razstava likovnih delAxla Beckerja. Obeležili bomo tudi dan državnosti s tradicionalno proslavo, ki bo potekala v središču Šmartnega, 24. junija. Pripravlja se tudi nekaj delavnic, med drugim ustvarjalna delavnica z Glasbeno šolo Bučar, za katero prijave že potekajo. Lahko se boste tudi sprehodili po travniku ob gradu in v sklopu zeliščarske delavnice spoznavali zdravilna zelišča. 7. junija si boste lahko na gradu ogledali film, kar pod zvezdami.

Festival, ki se je lansko leto ponovno obudil napoveduje pester nabor dogajanja in razlog več, da v poletnih dneh obiščete Šmartno pri Litiji in grad Bogenšperk. 

Začnemo v petek, 24. maja, ob 20. uri, ko se bomo na gradu Bogenšperk sprehodili od Triglava do Prekmurja z orkestrom harmonikarjev Bučar. Vabljeni.

Vse novice