Novice

Festival Bogenšperk: Razgibano in trajnostno na počitnice

03.06.2023

V soboto, 3. junija 2023 bo pred Kulturnim domom Šmartno zelo živahno. Ponovno prirejamo dogodek Razgibano, ki mu tokrat dodajamo trajnostno noto, tako da smo ga poimenovali Razgibano in trajnostno na počitnice.

Aktivnosti so namenjene predvsem dvema ciljnima skupinama – otroci in starejši. Rdeča nit izvedenih aktivnosti bo raba obnovljivih virov energije, trajnostni odnos do varovanja okolja, skrb za okolje, reciklaža in ponovna uporaba materialov, zdrav način življenja in sobivanje, prenos znanj, trajnost.

Pripravljamo:

  • Poučno-ustvarjalno delavnico »Zeliščarstvo in aromaterapija« (izvaja Dom Tisje)

  • Ustvarjalno delavnico »Izdelki iz starega časopisnega papirja« (izvaja Dom Tisje)

  • Ustvarjalno delavnico »Izdelki iz odpadnega materiala« (izvaja Vrtec Ciciban)

  • Aktivnost »Reciklažni orkester – kratka šola bobnanja na recikliranih materialih (izvaja Orehov Gaj)

  • Predavanje na temo rabe obnovljivih virov energije, trajnostnega odnosa do varovanja okolja in eko subvencij za občane občine Šmartno pri Litiji (izvaja Ensvet).


Ekološka kmetija Vodnjov bo na dogodku ponudila lokalno pridelano sadje, članice Društva kmetic Litija Šmartno bodo pripravile osvežilni zeliščni čaj, Krčma na gradu pa bo poskrbela za poletno vzdušje z domačim sladoledom.

Dogodek se bo odvijal na travniku pred Kulturnim domom Šmartno.

Ob tem bo v dvorani kulturnega doma potekalo predavanje na temo rabe obnovljivih virov energije, trajnostnega odnosa do varovanja okolja in eko subvencij. Predavala bo energetska svetovalka Carmen Hladnik Prosenc iz podjetja Ensvet. Občani boste tako imeli možnost, da se po koncu predavanja s svetovalko tudi pogovorite glede  energetske obnove svoje hiše in možnosti za subvencije ter kredite Eko sklada.


Časovnica:

9.00 – 12.00 Ustvarjalna delavnica »Izdelki iz odpadnega materiala«

9.30 – 11.30 Ustvarjalna delavnica »Izdelki iz starega časopisnega papirja«

9.15 - »Reciklažni orkester«*

10.00 - Predavanje na temo rabe obnovljivih virov energije in eko subvencij

10.00 - Delavnica »Zeliščarstvo in aromaterapija«**

10.30 - »Reciklažni orkester«*

11.00 - Delavnica »Zeliščarstvo in aromaterapija«**


* Aktivnost »Reciklažni orkester« - ustvarjalen glasbeni team building, ki je primeren za vse tipe prostorov, za vse velikosti in vse vrste ciljnih skupin. V tej sodelovalni izkušnji bomo ustvarjanje glasbe uporabili različne vsakdanje predmete, ki jih najdemo na dvoriščih, v drvarnicah in garažah. Delavnica bo izvedena v dveh terminih, ob 9.15 in ob 10.30.

** Delavnica »Zeliščarstvo in aromaterapija« - zaposleni in stanovalci Doma Tisje pripravljajo zanimivo delavnico aromaterepije, kjer bodo predstavil osnove aromaterapije, razložili uporabnost zelišč, sami pa bomo lahko izdelali uporabni izdelek iz zelišč. Delavnica bo izvedena v dveh terminih, ob 10.00 in ob 11.00.

Vse novice