Novice

Festival Bogenšperk objavil napovednik

20.04.2023

Javni zavod Bogenšperk tudi letos nadaljuje z izvedbo bogatega poletnega Festivala Bogenšperk. Festival od maja do septembra ponuja pravo mero vrhunske kulinarike, izbrane kulture in odlične glasbe.

Letos prihajajo na Bogenšperk Magnifico, Nina Pušlar, Žan Hauptman, Pero Lovšin, šmarski tamburaši s Slovenskim oktetom, Prismojeni profesorji bluesa  … V galerijskih prostorih gradu bodo gostovali mednarodno uveljavljeni likovni umetniki, kot so Norma de Saint Picman, Axel Becker, Christian F. J. König. V sodelovanju s Krčmo na gradu Bogenšperk pa se v okviru Festivala Bogenšperk obeta tudi pravo kulinarično razvajanje za najbolj prefinjene brbončice, kot so Dan penine Wagensperg, Okusi z gradu in Okusi z gradu na kvadrat, v centru Šmartnega se bo odvil sejemski dan v slogu odprte kuhinje Šmartno kuha, poskrbljeno bo za ljubitelje literature, likovnega ustvarjanja in gledališča. V grajskem okolju se bo s predstavo Ljubezen, strast in grdi puloverji predstavilo Šentjakobsko gledališče.

Oglejte si napovednik Festivala Bogenšperk, spremljajate Festival na kanalih Facebook in Instagram, rezervirajte si čas in vstopnice.


Vse novice