Novice

Festival Bogenšperk je obarval poletje

06.10.2019

Lansko leto smo ponovno obudili Festival Bogenšperk. Glede na obisk smo se odločili, da to postane stalnica poletja v Šmartnem pri Litiji. In na koncu druge obujene sezone lahko potrdimo, da smo se odločili prav. Obisk festivala je v letošnjem letu presegel vsa pričakovanja.

Izbran program festivala je naslavljal zelo raznoliko publiko. Nekaj manj kot 5000 obiskovalcev je uživalo v glasbenih večerih, kulinaričnih pokušinah, umetniških razstavah, filmskemu večeru, delavnicah in drugih dogodkih. Dvajset uspešno izvedenih dogodkov nas dela ponosne. In težko je reči, kateri izmed dogodkov, najbolj. Veseli nas, da smo na Staretov trg spravili dobro voljo, domačine in obiskovalce, ki so sončno popoldne začinili s kramljanjem in smehom ter prepričati gostince, da so nam postregli z odlično ponudbo. Lokalno kulinariko smo ponudili tudi na gradu Bogenšperk in jo vpletli v prijeten večer. Veseli smo tudi, da so iz Primorske k nam pripeljali staro glasbo, glasbila, ki jih moč le redko slišati in melodije, ki so srednjeveško obarvale avgustovski večer. Prav posebna energija je na grad prišla z Leo Rihter in povsem napolnila grajski atrij. Leo in Simona bi želeli poslušati še dolgo v večer. Klapa Lipa nas je nostalgično ponesla na morje, Nina Pušlar pa s svojim edinstvenim glasom in nastopom na solsticijski večer, v poletje. Veselo je bilo, ko smo gostili učence Glasbene šole Bučar, pevce Pevskega društva Zvon, Prifarske muzikante, festival Družina poje in oktet Valvasor.  Zahvala vsem partnerjem festivala, ki so obogatili program.

Iskrena in velika hvala pa tudi vsem obiskovalcem, ki so podprli naše ideje in skupaj z nami stkali izjemno poletje tukaj pri nas v Šmartnem. Vaše dobre besede, predlogi in želje so nam dali veliko zanosa, s katerim že zdaj snujemo program Festivala Bogenšperk 2020. Se vidimo spet konec maja.


Zapisala: Maja Istenič, Javni zavod Bogenšperk

Vse novice