Novice

Cvetoča pot v Kamniku

06.09.2022

V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik je od 6. do 20. septembra na ogled razstava o življenju in delu slikarke Marije Auersperg Attems.

Razstava sodi v projekt Cvetlična kultura podeželja (LAS Garkelj, 2020-2022), ki ga izvajata Arboretum Volčji Potok in Javni zavod Bogenšperk. Povezuje za podeželje  zainteresirano javnost in strokovnjake, ki prek različnih dejavnosti oživljajo znanja in tradicijo okrasnih vrtov ob hišah ter z njimi povezane običaje na območju LAS Srca Slovenije. Gre za potujočo razstavo, ki opisuje življenje in delo slikarke in predstavlja njena dela. V slovenskih javnih zbirkah je sicer shranjenih osem njenih originalnih del.

Potujoča razstava je bila že na ogled v Knjižnici Litija in Knjižnici Šmartno pri Litiji. V oktobru pa se iz Kamnika seli v Pokrajinski muzej Brežice. Kdorkoli si želi razstavo ogledati, si lahko ogleda tudi stalni postavitvi, in sicer v Arboretumu ali na gradu Bogenšperk.

Image title

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020.

Image title

Vse novice