Novice

Božični dan na Bogenšperku

19.12.2022

Javni zavod Bogenšperk je v sodelovanju s Krčmo na gradu Bogenšperk v nedeljo, 18. decembra, pripravil božični dan, ki se je odvijal med 14. in 19. uro.

Obiskovalce je pritegnil okrašen grajski atrij, kjer so se lahko sprehodili med prazničnimi stojnicami in si privoščili tople napitke. V prostorih Rusko-slovenskega centra Davorina Hostnika so najmlajši lahko prisluhnili pravljicam in se preizkusili v peki in okraševanju piškotov. 

Ob 16. uri je bil za odrasle brezplačni vodeni ogled, na katerem so zbrani izvedeli, kako so praznike praznovali nekoč. Postregli smo jim tudi s potico in kolačem po Valvasorjevem receptu, objavljenem v Slavi vojvodine Kranjske. 

Ob 18. uri je bil v grajski knjižnici koncert klasične in božične glasbe. Na saksofonih so čarobni večer sklenili študenti Akademije za glasbo v Ljubljani: na sopranskem saksofonu Luna Vavourakis iz Grčije, na altovskem saksofonu Meta Neža Stražičar iz Slovenije, na tenorskem saksofonu Boštjan Rojc prav tako iz Slovenije in Jan Tominić na baritonskem saksofonu iz Hrvaške. Člani kvarteta so večkratni nagrajenci na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Predstavili so se z živahnim programom A. Dvořáka, A. Piazzole in P. Iturralde.

Za fotogalerijo kliknite tukaj (FB)


Vse novice