Novice

Animacijski program na gradu Bogenšperk

04.07.2020

V petek, 3. julija in v soboto, 4. julija je na gradu Bogenšperk potekalo brezplačno usposabljanje z naslovom Zgodovinski animacijski program.

Delavnice in predavanja je vodil Žiga Novak iz Zavoda Martin Krpan. Na izobraževanju smo med drugim spoznali primere dobre prakse s področja animiranih vodenj, naučili smo se kako pritegniti pozornost obiskovalcev in na kakšen način prilagoditi teme ter način podajanja informacij glede na skupino, ki jo vodimo. Vzpostavili smo tudi temelje, na katerih lahko v prihodnje gradimo animirane oglede na gradu Bogenšperk, tako da bomo obiskovalcem ponudili celovito izkušnjo in nepozabno doživetje Valvazorjevega gradu. Zahvaljujemo se predavatelju Žigi Novaku in vsem udeležencem, ki so se udeležil predavanj.

Brezplačne delavnice so potekale v okviru projekta Lokalident – Izgradnja lokalne identitete za večji obisk turistov.Aktivnost sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.

Image title


Vse novice