Novice

#NAPREJ V PRETEKLOST

08.12.2022

V mesecu decembru poteka spletna promocijska akcija #naprejvpreteklost, ki jo organizirata Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije. 

#naprejvpreteklost poteka dvakrat letno, v spomladanskem in zimskem času, v digitalnem okolju. Z njo opozarjamo na bogastvo, ki ga ponujajo naši muzeji ter na dejstvo, da so muzeji zanimivi, zabavni ter varni prostori učenja in zabave.

Tudi v letošnjem letu praznujemo številne jubileje – od 150 letnice rojstva arhitekta Jožeta Plečnika, 20. obletnice Poletne muzejske noči vse do okroglih obletnic posameznih muzejev. 

V duhu obletnic, praznovanj in prazničnega meseca bo tokratna akcija #naprejvpreteklost potekala pod geslom #praznovanjevmuzeju in #muzejzavse. Med 5. in 11. decembrom boste lahko dostopali do zanimivih spletnih vsebin slovenskih muzejev in galerij. Več o programu: https://online.fliphtml5.com/mbaxd/vyuz/

Prvič v akciji sodelujemo tudi na gradu Bogenšperk, razlogov za praznovanje tudi v letošnjem letu ne manjka, v objavah se spomnili:

  • 500. obletnice smrti prvega graščaka Erazma I. Wagna (u. 1522), graditelja gradu Bogenšperk,

  • 350. obletnice prihoda Janeza Vajkarda Valvasorja na grad Bogenšperk (1672 - 1692),

  • vpisa muzeja na gradu Bogenšperk v razvid muzejev Ministrstva za kulturo RS (2022),

  • in še česa.


Spremljajte nas na FB Grad Bogenšperk in praznujte z nami! 


Image titleVse novice