NAJEM GRADU

Grad Bogenšperk v svojem renesančnem stilu nudi edinstven ambient za različne priložnosti, tako za raznovrstne kulturne prireditve kot poslovne seminarje, strokovne ter tiskovne konference, poslovne predstavitve, bankete in piknike. Edinstveno grajsko okolje bo le-tem dalo pridih žlahtnosti, možnost dela v miru in odmora v sveži naravi ter dodatnih aktivnosti, ki popestrijo tovrstne dogodke. V ta namen je možen najem gradu v celoti (velja za vse dni v tednu razen ob sobotah) ali pa najem posameznih prostorov.

1. Grajska knjižnica

Grajska knjižnica je opremljena s stilnim pohištvom iz konca 19. stoletja – najbolj markantna sta čudovit reliefni strop in velika knjižna omara, ker pa se uporablja kot poročna dvorana, so v njej tudi orgle. Sprejme od 50-70 udeležencev, glede na vrsto prireditve pa so možne različne postavitve. Valvasorjeva knjižnica se uporablja v kombinaciji z grajskim salonom, ki je opremljen s starim stilnim pohištvom.

2. Galerija

Razstavljene slike različnih znanih umetnikov v svetli prostorni dvorani sestavljajo ambient, ki je najprimernejši za razne bankete, uporaben pa tudi za druge priložnosti. V njem je mogoče urediti predstavitev izdelkov podjetij, lahko v kombinaciji z drugimi prostori. Sprejme od 50-70 udeležencev.

3. Viteška dvorana

Dvorana z mogočnim okroglim omizjem in vsem ostalim pohištvom v viteškem stilu je primerna za manjše družbe do 30 udeležencev. Uporablja se v kombinaciji z večjim predprostorom, uporabnim za različne namene – banket, zabavo, razstavo ali kaj drugega.

4. Atrij

Čudovit prostor, kjer grajska arhitektura najbolj pride do izraza in se ponaša z izredno akustiko, sprejme do 200 udeležencev. Kljub temu, da se nahaja na prostem, nudi popolno zasebnost in široke možnosti uporabe.

5. Zunanja dvorišča

Grajski parki, mogočen lipov drevored, sprehajalne poti ter prostor »pod skalco«, ki nudi zavetje pred poletno vročino, vse to zaokroži vtis obiskovalca in so na voljo za vse priložnosti. Na urejenih travnatih površinah je prireditev možno organizirati tudi pod baldahinom ali šotorom.

Vsak dogodek ima svoje specifične zahteve in v Javnem zavodu Bogenšperk smo se pripravljeni kar najbolje prilagoditi Vašim željam, da bomo skupaj dosegli skupni cilj - kar najboljši vtis in zadovoljstvo pri udeležencih dogodkov na gradu Bogenšperk. V ta namen nudimo tudi dodatne spremljajoče storitve po naročilu:

  • hostese v stiliziranih srednjeveških kostumih grajskih pažev;
  • vodene oglede muzejskih zbirk;
  • prikaz srednjeveškega postopka izdelovanja papirja in tiskanje posnetkov bakrorezov iz Valvasorjeve Slave Vojvodine Kranjske na tiskarski preši, na kakršni so le te tiskali v Valvasorjevem času;
  • organizacija gostinskih storitev;
  • priskrbimo tehnične pripomočki za uspešnejši potek srečanja (diaprojektorji, grafoskopi, ipd.);
  • sprejem pri grajski gospodi;
  • prikaz mečevanja in lokostrelstvo;

Ustreči pa bomo poskušali tudi vsem drugim Vašim željam in potrebam.

Želite najeti grad?

kontaktirajte nas

GRAD BOGENŠPERKeden najlepših renesančnih gradov na Slovenskem