Logo Peskokop Kepa
Logo Kopit

Grajske počitnice

11.07.2023

Na gradu Bogenšperk tudi letos prirejamo poletne počitnice za otroke! Potekale bodo od ponedeljka 21. avgusta do petka, 25. avgusta, vsak dan med 8.00 in 16.00.

Lotili se bomo najrazličnejših vragolij, se spoznavali z grajskimi vsebinami, raziskovali krasno okolico Bogenšperka, veliko ustvarjali in se igrali. Delavnice so primerne za otroke med 6. in 12. letom starosti.


Program počitniškega tedna 

Ponedeljek: Na obisku pri Valvasorju

Prvi dan našega druženja bomo posvetili odkrivanju starodavne skrivnosti iz časa najslavnejšega prebivalca gradu Bogenšperk, Janeza Vajkarda Valvasorja. Pred nami je zahtevna naloga, ravno prav za bistre glavice! S skupnimi močmi nam bo gotovo uspelo.

Torek: Dvorni preizkuševalci

Danes bomo dan posvetili prepoznavanju domačih zelišč in eksotičnih začimb in dopoldan preživeli v Krčmi na gradu Bogenšperk, kjer nas bodo pravi kuharski mojstri naučili svojih skrivnosti. Pod njihovim budnim očesom bomo pripravili grajsko pojedino, s katero se bomo nato tudi okrepčali in posladkali.

Sreda: Gozdna delavnica

V spremstvu gozdarjev se bomo odpravili v bližnji gozd in kot pravi znanstveniki spoznavali rastline in živali v naši okolici. Delavnico pripravljamo v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenija.

Četrtek: Liline ustvarjalnice

Danes je dan za umetnost. Pod okriljem likovnih pedagoginj iz Društva Lila bomo ustvarili lastne grajske umetnine in pripravili čisto pravo razstavo.

Petek: Igre brez meja

Petek je dan za igre – tudi take, že skoraj pozabljene, športne spretnosti in raznorazne vragolije na prostem!

Cena celotedenskega programa znaša 125 €, za vsakega drugega otroka iz istega gospodinjstva pa velja znižana prijavnina, 95 €. V ceno je vključeno celodnevno varstvo, animacija, material za ustvarjalne delavnice, malica in kosilo za 5 dni.


Kontakt za prijavo: info@bogensperk.si

Prijave zbiramo do 11.8.2023 oz. do zapolnitve prostih mest.

Vse novice

Festival Bogenšperk od maja do septembra bogati grad in Šmartno z glasbo, umetnostjo ter kulinariko.

Festival Bogenšperk od maja do septembra bogati grad Bogenšperk in Šmartno z izbrano kulturo, vrhunsko kulinariko in odlično glasbo.

Užijte poletje na enem najlepših slovenskih gradov – užijte poletje s Festivalom Bogenšperk.

Festival Bogenšperk poteka pod častnim pokroviteljstvom Občine Šmartno pri Litiji in župana Blaža Izlakarja.


Festival Bogenšperk 2023:

  • • Magnifico, Pero Lovšin, Nina Pušlar, Tamburaški orkester Šmartno s Slovenskim oktetom
  • • Okusi z gradu, Dan penine s Hauptmanom, Šmartno kuha.
  • • Umetniške razstave mednarodno uveljavljenih umetnikov (Norma De Saint Picman, Christian F. J. König, Axel Becker)
  • • Klasična glasba, gledališče, literatura, rekreacija in program za najmlajše.

Pogled nazaj - Festival Bogenšperk 2022 v številkah:

  • • Več kot 3500 zadovoljnih obiskovalcev.
  • • 5 odmevnih koncertov: Joker Out, Nina Pušlar, Jan Plestenjak, Batista Cadillac, Pavlov
  • • Kulinarična razvajanja (Okusi z gradu, Dan penine in Šmartno kuha s kar prek 1000 obiskovalci, …), klasična glasba (Federico Toffano, oktet Valvasor,…), razstave, rekreacija in program za najmlajše.

In še to:

Festival Bogenšperk, ki se po daljši prekinitvi ponovno odvija od leta 2018, spodbuja tudi mednarodna sodelovanja (mednarodni grafični projekti Lifelines, koncert komornega orkestra Rhein-Neckar), gosti druge odmevne festivale (Jazz ma mlade, Seviqc Brežice, …) in je stičišče ustvarjalcev družbenega dogajanja (Knjižnica Litija Šmartno, OŠ Šmartno, Vrtec Ciciban, klub Kliše, …).