Pedagoški programi

Grad Bogenšperk sodi med najlepše ohranjene renesančne gradove na Slovenskem. Zgodbe, ki jih hrani za svojimi zidovi, lahko obiskovalci odkrivajo na individualnih ogledih muzejskih razstav ali z udeležbo na programih, ki jih izvajamo za različne ciljne skupine.

ŠOLE

V šolskem letu 2023/24 za organizirane skupine vrtčevskih otrok, osnovnošolcev in srednješolcev ponujamo pester nabor pedagoških programov, prilagojenih starostnim skupinam otrok in mladostnikov. Z učenci se lahko odpravite na tematske vodene oglede gradu, se preizkusite v izdelavi grafike, raziskujete grajsko okolico ali se podate na potovanje v preteklost v spremstvu grajske gospode. Programe vodijo pedagogi in usposobljeni muzejski vodiči.

Prelistajte Brošuro pedagoških programov 2024 in izberite pravi program zase. Za več informacij in svetovanje pri izbiri smo vam na voljo na 041 703 992 in grad@bogensperk.si.

Kot pripravo na obisk, aktivnost po obisku ali za popestritev individualnega ogleda gradu Bogenšperk gradu, smo vam pripravili učni list, ki ga lahko prenesete na
tej povezavi (pdf).

Obiskovalci se lahko sprehodijo po grajskem parku, se sami podajo na Valvasorjevo krožno pot ali katero od mnogih sprehajalnih poti v bližnji okolici.

ODRASLI

Vodne oglede ob predhodni najavi izvajamo za vse zainteresirane obiskovalce.

Pridružite pa se nam lahko vsako soboto ob 11.00, na javnih vodstvih po gradu Bogenšperk. Rezervacije niso potrebne in za vodenje ni doplačila.

Ne spreglejte tudi čudovite grajske okolice: sprehodite se po grajskem parku, podajte se na Valvasorjevo krožno pot ali katero od mnogih sprehajalnih poti v bližnji okolici in spoznajte lepote severnega dolenjskega hribovja in njegovo bogato zgodovino.